Mei 2019: jaargang 1, editie 5

Dit is het SV Aspargos Clubnieuws. Het clubblad en de nieuwsbrief, zoals ze de afgelopen jaren zijn verschenen, worden vervangen door het SV Aspargos Clubnieuws. Een maandelijkse mailing om jullie als leden op de hoogte te houden van wat er speelt.
Er komen een aantal oude en vertrouwde rubrieken terug vanuit het clubblad en de nieuwsbrief. Denk hierbij aan informatie over recente activiteiten, de agenda en links met handige informatie.
Ook vinden jullie wat nieuwe rubrieken in deze mailing. Vind jezelf terug op foto's uit de oude doos of als supporter in de spotlight. Ook kun je kijken of iemand iets van jou wil weten in de volleyvlogvraag. 
Blijf voor de laatste actuele nieuwtjes kijken op de website.
Hebben jullie leuke ideeën, wensen of nieuwtjes, mail ze gerust naar publiciteit@aspargos.nl
We wensen jullie heel veel lees- en kijkplezier toe!

 

SV Aspargos Aardbeien Actie

Op vrijdagavond 10 mei hebben we weer onze jaarlijkse aardbeien actie gehouden. Het leek nog even een natte bedoeling te worden maar net op tijd werd het droog en brak het zonnetje door. Zo konden alle kinderen met begeleiding op pad. Het liep als een trein en binnen no time waren alle aardbeien uitverkocht!
 

We willen alle jeugdleden, ouders, verzorgers, onze sponsor Van Enckevort Aardbeien en alle anderen die geholpen hebben bij dit succes bedanken voor hun inzet, tijd en enthousiasme. 

 

 

 

Afsluitingsmiddag

Op 26 mei was de jaarlijkse afsluiting van het seizoen in ‘t Haeren. Om 14.30 uur hebben we al onze kampioenen nogmaals gehuldigd. Tevens hebben we nogmaals gebruik gemaakt van de gelegenheid om alle trainers en coaches te bedanken die zich dit jaar ingezet hebben voor alle teams. Daarna is er onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig geborreld. Op naar het nieuwe seizoen!

Na de zomervakantie starten de eerste trainingen weer in de week van 19 augustus.

 

 

 

Notulen Algemene Leden Vergadering 

Op 22 november 2018 vond onze jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Klik hier om de notulen te lezen. 

 

 

Doek valt voor SV Aspargos Heren Senioren 1

Zaterdag 13 april speelde SV Aspargos Heren Senioren 1 hun laatste officiële Nevobo competitiewedstrijd. In thuisbasis 't Haeren speelde het team routiniers wederom een ijzersterke wedstrijd tegen de koploper HHC Hornerhof, het team dat enkele weken terug reeds kampioen in de 2e klasse werd. In een spannende wedstrijd won SV Aspargos met 3-2 van HHC Hornerhof. Met deze zege op HHC Hornerhof sluit heren 1 de competitie af op 7e plek met 53 wedstrijdpunten. SV Aspargos aanvoerder Timo Wagemans zegt na deze wedstijd het volgende: "Het laatste seizoen van een geweldig team, het laatste seizoen van heren senioren, het einde van een tijdperk. Met veel plezier kijk ik terug op het heren senioren volleybal van de afgelopen jaren. Ondanks dat we in de afgelopen jaren steeds minder heren senioren hadden, is de gezelligheid niet afgenomen. Deze gezelligheid gaat iedereen nu voortzetten bij de recreanten, een andere club, een andere sport of thuis met het gezin."

Heren senioren 1 speelde de afgelopen jaren enkele seizoenen in de 1e klasse en werd in 2009 en 2011 kampioen in de 2e klasse. Dankzij aanwas van nieuwe leden heeft het team een aantal leuke jaren competitief mee kunnen spelen in zowel 1e als 2e klasse. De gezelligheid in en met name buiten het veld ontbrak zeker niet zoals jullie kunnen zien in onderstaande foto’s en  deze Youtube video’s (filmpje 1 en filmpje 2). Vanwege het ontbreken van aanwas van jongens uit de jeugd en een tweede heren senioren team was er uiteindelijk een te smalle basis om senioren competitie door te blijven spelen. Helaas valt na 54 succesvolle jaren het doek voor heren senioren volleybal in Grubbenvorst. Hopelijk is er in de toekomst weer aanwas van de jeugd, met name van jongens, zodat in Grubbenvorst heren senioren teams kunnen volleyballen. In het komende seizoen zullen in ieder geval wel twee dames senioren teams zich inzetten in de Nevobo competitie 2019-2020 voor SV Aspargos.

 

 

 

 

Publiciteitscommissie

Afgelopen half jaar heeft met name in het teken gestaan van het ontwikkelen van Clubnieuws. Wij zijn als commissie erg trots op het eindresultaat, dat maandelijks (behalve in de zomervakantie) bij jullie in de mailbox verschijnt. Heb jij een nieuwtje waarvan je graag wil dat we dit vermelden, of heb je ideeën voor nieuwe rubrieken? Mail ze gerust naar aspargosnieuwsbrief@gmail.com

Daarnaast is er verder gewerkt aan het ‘AVG-proof’ maken van onze vereniging, door te zorgen dat alles rondom privacy en verwerken van gegevens voor al onze leden duidelijk is. Binnenkort zullen we jullie hier via Clubnieuws ook weer verder over informeren.

Na dit seizoen gaan we als commissie afscheid nemen van Timo Muijsers. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de SV Aspargos app. We willen Timo nogmaals hartelijk bedanken voor zijn hulp binnen de Publiciteitscommissie van SV Aspargos.

Vanaf dit jaar hebben we binnen de commissie versterking van Monique Joordens. Zij verzorgt de facebookpagina van SV Aspargos, zorgt dat kaarten verstuurd worden en maakt de foto’s van de jeugdteams. Bedankt alvast voor de inzet binnen onze commissie!

De komende periode staat voor ons als commissie in het teken van het verder optimaliseren van onze interne en externe communicatiemiddelen zoals de website, facebook en Clubnieuws. Ook hebben we onszelf als doel gesteld om wat meer externe publicaties te verzorgen.

Groeten van de publiciteitscommissie,

Monique, Monique, Moniek, Bert, Pieter en Kim.

 

 

 

Meldplicht seksuele intimidatie sportclubs

Beste trainer, coach of begeleider,

In de media verschijnen met regelmaat berichten over seksuele intimidatie en misbruik binnen sportverenigingen. Het is moeilijk te verteren dat dit vaak jarenlang plaats heeft kunnen vinden voordat het gesignaleerd werd. NOC*NSF, de aangesloten bonden en de ongeveer 25.000 clubs die ons land rijk is, hebben de plicht om seksuele intimidatie en misbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Om die reden hebben de sportbonden besloten een meldplicht in te voeren, die bestuurders en begeleiders verplicht om vermoedens van seksuele intimidatie en misbruik te melden.

De gevolgen van seksueel misbruik en intimidatie zijn voor slachtoffers buitengewoon ingrijpend. Dat er nu meer zaken bekend worden, betekent dat er meer over wordt gesproken en dat is positief. Op die manier kunnen slachtoffers worden geholpen en daders bestraft. Uit onderzoek weten we dat de hoeveelheid slachtoffers vele malen groter is dan hetgeen nu bekend. Eén op acht sporters heeft ooit wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie.

Melding bij VCP Nevobo
Per 1 april 2019 is de meldplicht opgenomen in het tuchtreglement seksuele intimidatie (artikel 3) bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Dit betekent dat dit van toepassing is voor alle (64) sportbonden die voor seksuele intimidatie zaken bij het ISR zijn aangesloten, waaronder de Nevobo. Meldingen bij de aanklager van ISR, zoals beschreven in artikel 3, verlopen via de Vertrouwenscontactpersoon (VCP) van de bond. Bij de Nevobo is dat Janine Pleizier, bereikbaar via janine.pleizier@nevobo.nl of 06 4631 7335.

De meldplicht houdt kort gezegd het volgende in:

Zodra iemand uit het bestuur van een vereniging of bond vermoedens heeft van een situatie waarin sprake is/is geweest van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, is hij of zij verplicht dit bij de bond te melden. Wanneer begeleiders iets weten, zijn zij verplicht dit te melden bij het bestuur van de vereniging.

‘Gewone’ leden krijgen een meldverantwoordelijkheid. Dat houdt in dat als er een vermoeden is van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, er melding aan het bestuur moet worden gedaan tenzij dit niet verwacht kan worden van iemand.

De Nevobo onderstreept het belang van deze meldplicht. Als je vermoedens hebt van seksuele intimidatie en/of misbruik, meld het bij het bestuur van je vereniging. Wil je eerst in vertrouwen sparren, dan kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van je club. Als jouw club geen VCP heeft, dan staat de VCP van de Nevobo voor je klaar.

Preventief beleid
Op dit moment ontwikkelt NOC*NSF, samen met Rutgers en de bonden, een vernieuwd stappenplan voor preventief beleid tegen grensoverschrijdend gedrag en voor integriteit. De verwachting is dat voor de zomervakantie materialen voor clubs beschikbaar komen. Uiteraard zullen we je daar t.z.t. op attenderen, zodat we samen seksuele intimidatie en misbruik zoveel mogelijk voorkomen en tegengaan. 
 
Voor clubs die alvast aan de slag willen, staat er op 4 mei in Utrecht een scholing gepland voor bestuurders en voor VCP’s. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Wil je als trainer/coach/begeleider hier actief je steentje aan bijdragen? Opsportopleidingen.nl  biedt NOC*NSF een scholing aan voor trainers/coaches/begeleiders over het herkennen en voorkomen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. De scholing bestaat uit een online module en een bijeenkomst van één dagdeel. Wil je hieraan deelnemen, al dan niet met meerdere mensen binnen je vereniging? Informeer dan bij de gemeente of er mogelijkheden voor subsidie zijn. Klik hier voor meer informatie, data en aanmelden.

Samen maken we volleybal nóg veiliger

 

 

Uit de oude doos
SV Aspargos bestaat al sinds 1965. Sinds enkele jaren hebben we onze Aardbeien Actie waarbij we deze aardbeien proberen te verkopen met hulp van onze jeugdleden. Hier enkele foto's van de aardbeien actie uit ons archief. 

 

 

 

Sponsoren
Ook deze maand bedanken wij weer onze sponsoren die hun steentje bijdragen aan onze vereniging. Denk aan onze sponsoren, zij denken ook aan ons.

 

 

Activiteitenkalender:
14 t/m 16 juni: Jeugdkamp
11 juli: GC '93 Jeu de Boules
4 augustus: GC '93 Fietstocht
25 oktober: GC '93 Beugelavond

 

 

Links naar handige informatie
Zijn uw gegevens gewijzigd? Geef ze via dit formulier op de website door
-
Klik hier voor het scheidsrechterschema van de tweede seizoenshelft
-
Kijk hier voor de competitie informatie van jeugd, senioren en recreanten
-
Klik hier voor het formulier om een nieuwe sportbroek te bestellen

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 SV Aspargos, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van SV Aspargos.

Our mailing address is:

SV Aspargos

Struikheide 9

grubbenvorst, Li 5971 GB

Netherlands


Add us to your address bookWant to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp