Juni 2019: jaargang 1, editie 6

Dit is het SV Aspargos Clubnieuws. Het clubblad en de nieuwsbrief, zoals ze de afgelopen jaren zijn verschenen, worden vervangen door het SV Aspargos Clubnieuws. Een maandelijkse mailing om jullie als leden op de hoogte te houden van wat er speelt.
Er komen een aantal oude en vertrouwde rubrieken terug vanuit het clubblad en de nieuwsbrief. Denk hierbij aan informatie over recente activiteiten, de agenda en links met handige informatie.
Ook vinden jullie wat nieuwe rubrieken in deze mailing. Vind jezelf terug op foto's uit de oude doos of als supporter in de spotlight. Ook kun je kijken of iemand iets van jou wil weten in de volleyvlogvraag. 
Blijf voor de laatste actuele nieuwtjes kijken op de website.
Hebben jullie leuke ideeën, wensen of nieuwtjes, mail ze gerust naar publiciteit@aspargos.nl
We wensen jullie heel veel lees- en kijkplezier toe!

 

Nieuwe Teamindelingen 

Na een welverdiende vakantie start in de week van 19 augustus weer het nieuwe volleybal seizoen. Ook dit keer heeft de Commissie Volleybalzaken de nieuwe teamindelingen klaargemaakt. Klik op onderstaande links om te bekijken in welk team jij zit!

Jeugd
Senioren
Recreanten

 

 

Recreanten 

“Pim, schrijf jij een stukje over de recreanten voor de nieuwsbrief? Dat kun je wel….”. Nou gaat me het schrijven van stukjes over oude troep mij redelijk goed af, maar over volleybal? Ach, dat zal me beter lukken dan het volleyballen zelf…

Voor de recreanten zit het seizoen er op. DR1 heeft het knap gedaan in de hoogste klasse en heeft lang in de top meegedraaid. Uiteindelijk kwamen ze een paar puntjes tekort voor de 2e plaats. Ook HR1 heeft zich gehandhaafd in de hoogste klasse. Benieuwd hoe ze het volgend seizoen gaan doen met verse aanwas. DR2 heeft de stijgende lijn van vorig seizoen doorgezet en heeft weer meer punten bij elkaar gesprokkeld. Al met al een mooi seizoen.

 

 

Jeugdkamp 2019

Op 14 t/m 16 juni gingen onze jeugdleden op TV-Kamp. Samen met de kampstaf en enkele behulpzame ouders kwamen de kinderen aan op de kamplocatie in Baarlo. Hier was het tijd om spellen te spelen, bij het kampvuur te zitten, lekker te bewegen en om (niet zo veel) te slapen. We hebben een super kamp gehad! Zie hier enkele foto's. 
 

 

 

 

Meldplicht seksuele intimidatie sportclubs

Beste trainer, coach of begeleider,

In de media verschijnen met regelmaat berichten over seksuele intimidatie en misbruik binnen sportverenigingen. Het is moeilijk te verteren dat dit vaak jarenlang plaats heeft kunnen vinden voordat het gesignaleerd werd. NOC*NSF, de aangesloten bonden en de ongeveer 25.000 clubs die ons land rijk is, hebben de plicht om seksuele intimidatie en misbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Om die reden hebben de sportbonden besloten een meldplicht in te voeren die bestuurders en begeleiders verplicht vermoedens van seksuele intimidatie en misbruik te melden.

De gevolgen van seksueel misbruik en intimidatie zijn voor slachtoffers buitengewoon ingrijpend. Dat er nu meer zaken bekend worden, betekent dat er meer over wordt gesproken en dat is positief. Op die manier kunnen slachtoffers worden geholpen en daders bestraft. Uit onderzoek weten we dat de hoeveelheid slachtoffers vele malen groter is dan hetgeen nu bekend. Eén op acht sporters heeft ooit wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie.

Melding bij VCP Nevobo
Per 1 april 2019 is de meldplicht opgenomen in het tuchtreglement seksuele intimidatie (artikel 3) bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Dit betekent dat dit van toepassing is voor alle (64) sportbonden die voor seksuele intimidatie zaken bij het ISR zijn aangesloten, waaronder de Nevobo. Meldingen bij de aanklager van ISR, zoals beschreven in artikel 3, verlopen via de Vertrouwenscontactpersoon (VCP) van de bond. Bij de Nevobo is dat Janine Pleizier, bereikbaar via janine.pleizier@nevobo.nl of 06 4631 7335.

De meldplicht houdt kort gezegd het volgende in:

Zodra iemand uit het bestuur van een vereniging of bond vermoedens heeft van een situatie waarin sprake is/is geweest van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, is hij of zij verplicht dit bij de bond te melden. Wanneer begeleiders iets weten, zijn zij verplicht dit te melden bij het bestuur van de vereniging.

‘Gewone’ leden krijgen een meldverantwoordelijkheid. Dat houdt in dat als er een vermoeden is van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, er melding aan het bestuur moet worden gedaan tenzij dit niet verwacht kan worden van iemand.

De Nevobo onderstreept het belang van deze meldplicht. Als je vermoedens hebt van seksuele intimidatie en/of misbruik, meld het bij het bestuur van je vereniging. Wil je eerst in vertrouwen sparren, dan kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van je club. Als jouw club geen VCP heeft, dan staat de VCP van de Nevobo voor je klaar.

Preventief beleid
Op dit moment ontwikkelt NOC*NSF, samen met Rutgers en de bonden, een vernieuwd stappenplan voor preventief beleid tegen grensoverschrijdend gedrag en voor integriteit. De verwachting is dat voor de zomervakantie materialen voor clubs beschikbaar komen. Uiteraard zullen we je daar t.z.t. op attenderen, zodat we samen seksuele intimidatie en misbruik zoveel mogelijk voorkomen en tegengaan. 
 
Voor clubs die alvast aan de slag willen, staat er op 4 mei in Utrecht een scholing gepland voor bestuurders en voor VCP’s. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Wil je als trainer/coach/begeleider hier actief je steentje aan bijdragen? Opsportopleidingen.nl  biedt NOC*NSF een scholing aan voor trainers/coaches/begeleiders over het herkennen en voorkomen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. De scholing bestaat uit een online module en een bijeenkomst van één dagdeel. Wil je hieraan deelnemen, al dan niet met meerdere mensen binnen je vereniging? Informeer dan bij de gemeente of er mogelijkheden voor subsidie zijn. Klik hier voor meer informatie, data en aanmelden.

Samen maken we volleybal nóg veiliger

 

 

Uit de oude doos
SV Aspargos bestaat al sinds 1965. Dat onze jeugdleden op kamp gaan is al jaren een traditie. En nog altijd is het reuze gezellig! Hieronder enkele foto's uit het archief. 

 

 

 


Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie!
In de week van 19 augustus zullen alle trainingen weer beginnen. 
 

 

 

 

Sponsoren
Ook deze maand bedanken wij weer onze sponsoren die hun steentje bijdragen aan onze vereniging. Denk aan onze sponsoren, zij denken ook aan ons.

 

 

Volleyvlogvraag
In deze rubriek krijgt elke week een team of persoon de kans om een vraag te stellen aan een ander team of persoon. In het Clubnieuws van volgende maand wordt de vraag beantwoord in een filmpje, en mag de antwoordgever ook zelf een nieuwe vraag stellen.  
Dames Recreanten 1 stelde vorige maand een vraag aan kampioenen Meiden A. Kijk het filmpje voor hun antwoord en kom erachter welke vraag zij aan wie hebben gesteld.  

 

 

 

Activiteitenkalender:
11 juli: GC '93 Jeu de Boules
4 augustus: GC '93 Fietstocht
25 oktober: GC '93 Beugelavond

 

 

Links naar handige informatie
Zijn uw gegevens gewijzigd? Geef ze via dit formulier op de website door
-
Klik hier voor het scheidsrechterschema van de tweede seizoenshelft
-
Kijk hier voor de competitie informatie van jeugd, senioren en recreanten
-
Klik hier voor het formulier om een nieuwe sportbroek te bestellen

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 SV Aspargos, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van SV Aspargos.

Our mailing address is:

SV Aspargos

Struikheide 9

grubbenvorst, Li 5971 GB

Netherlands


Add us to your address bookWant to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp